En ny sorts kaka

Ibland blir jag sugen på att baka något.
Småkakor som går snabbt att baka och med ingredienser som jag har hemma. Så där så man kan spontanbaka!
 
Hittade ett perfekt recept som jag testade igår.
 
Saffranskakor, ett 30-tal.
 
  • 100 g margarin/smör
  • 1 dl socker
  • 1 st äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st påse saffran á 0,5g.
  • 2.5 dl vetemjöl
Smaktips: Ett gammalt bra knep för att få ut mer smak från saffrankryddan är att låta det ligga och dra i 1 msk sprit ca en halvtimme. Alkoholen ger varken smak eller procent när det gräddats.

 Rör ihop allt med en kraftig elvisp eller i en matberedare till det blir en lagom deg som går att rulla till fingertjocka längder som plattas till något. Eller gör snå runda kakor. Som en femkrona i storlek och en halv cm tjocka.

Pensla med äggvitan och strö på lite pärlsocker. Grädda i 200°C ca. 10 minuter.

 
Jag tänker att jag ska spara detta receptet för jag tyckte det verkade som att man kan byta ut saffran mot vaniljpulver kakao eller kanske byta ut pärlsockret mot hackade nötter!
 
Hur som helst väldigt goda små enkla kakor.
Såna här recept får man lägga på minnet.
Petra❤️