Mjuka fötter

Ikväll har jag varit på fotvård hos Nethan. Så skönt med mjuka och lena fötter. Känns verkligen lite lyxigt att få bli omhändertagen och få fina "tassar" en helt vanlig tisdag.
Vilken fin vintersol som lyst på oss idag. På lunchen tog jag och jobbarkompisen Marie-Louice en liten promenad i Torup. Isen på sjön är blank som en spegel. Hmmm, kanske dax att rota fram sina skridskor och ge sig ut till helgen och göra lite piruetter och åttor och kanske en och annan dubbelaxel;-) hi hi. Får se om det kan bli en tur till någon sjö. Kanske kan packa ner en god fikakorg och ta en eftermiddag på isen. Vi får se. Långt till helgen än. Nu är det snart sovedax här hemma. Skall bara ta en varm och go dusch först!
Ha det fint alla glada!
          


             Fotbad och mjuka fötter          eller          Skridskor och ömma fötter?

Det doftar nybakt i vårt hus

Idag var det min långa arbetsdag. Jobbar 06,40-17,00 på måndagar! Ikväll har jag varit ensam hemma så jag har passat på att baka vetebröd. Tycker det är kul att baka just vetebröd. Jag är riktigt bra på det om jag får skryta lite med mig själv. Fem stora vetelängder låg på jäsning när Patrik kom hem ikväll. Så alldeles snart blir det provsmakning! Kan bli ett glas kall mjölk till tror jag, det är ju SÅ gott.

 


 Visst ser det smaskigt ut?

Nu bli det tv-kväll, idag är det ju "Hustoppen" klockan 21. Det skall jag se! Sen skall jag stoppa allt vetebröd i frysen.
Ha en bra måndagkväll.

Sista söndagen i Januari

Så var det söndag! En iskall vind har svept över Kallarp hela dagen. Solen har inte riktigt orkat ta sig fram mellan molnen. Men vi ser framåt och har börjat planera för ett litet uteplatsbygge till våren. Har ingen uteplats på framsidan av huset där vi har morgonsol så det skall det bli till våren. En plats som ansluter till trädgårdsgången så det blir enhetligt och lättskött. Jag har tänkt mig att bygga en slags spaljé av armeringsnät, för att skärma av lite, där Klematis och Humle skall få klättra. Jag har en bild i huvudet på hur det skall bli. Tänker även mig ett par stora krukor som skall stå i mitten längst fram vid gräsmattekanten. I dessa skall jag plantera Bambu som rasslar härligt i vinden. Mellan krukorna med bambu har jag tänkt placera min lilla "betongbänk" som jag fått från jobbet. På denna tänker jag mig sittkuddar i somriga färger. På så sätt får man några extra sittplatser till goda vänner som kommer på besök. Ja, möbler skall vi så klart oxå ha! Vi har tänkt oss en liten sådan där opraktisk men vansinnigt fin soffgrupp i konstrotting. Vad tror ni om detta projekt?

  
  
Men det är långt till våren, så vi får väl se hur projekt "uteplats" utvecklar sig!


 I eftermiddag har jag bakat härliga chokladmuffins, var tvungen att testa de söta muffinsformarna jag köpte för ett tag sedan. Blåa och röda med vita prickar.


Efter fikan blev det en promenad ute i isvinden. Vinden var så kall att det kändes som -15 grader eller något. Det var så skönt att komma in efter den kalla vinterpromenaden. Resten av denna söndag har vi spenderat i soffan. Bäst att kura in sig i den fina filten som vi fick av svärmor i julklapp. Tycker den är så fin!Nu skall jag äta en god frukt och läsa lite i Sofis Mode innan det är dags att göra sig redo för natten och ladda för en ny vecka. Längtar nästan lite till jobbet eftersom jag inte varit där sedan i tisdags på grund av förkylningen.
Ha det gott alla fina där ute! Kraaam.