Fisksoppa med nya smaker

 
Ibland måste man hitta nya smaker på maten.
Ikväll var det riktigt soppväder, blåst och regn.
 
Vi passade på att ta vägen förbi mataffären innan vi åkte hem från jobbet.
Lite gott bröd och en flaska alkoholfritt vitt vin behövde vi komplettera med.
 
Sen var det bara att köra igång med middagen vi kom hem.
Det blev en fisksoppa med ingefära, lime och kokosmjölk.
Kolla här vad ni behöver och ska göra.

Ingredienser

800 g fryst torsk

2 vitlöksklyftor

2 schalottenlökar

juicen från 2 lime

1/2 paket hackad fryst ingefära

2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)

3 dl vatten

1 ask fryst koriander

1 ask fryst persilja

1 tsk gurkmeja

1 tsk salt

några droppar tabasco

olivolja och smör till stekning

 

Gör så här, 

 
Tina fisken.
 
Skala och finhacka vitlök och schalottenlök.
 
Skär och portionera torskrygg i grova bitar.
 
Ringla olivolja och en klick smör i en kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära och gurkmeja. Fräs det i ett par minuter, tills löken blir mjuk.
 
Häll på kokosmjölk, vatten, limejuice, och salta, låt koka ihop i ca 6-8 minuter.
 
 
Lägg i torskrygg och sjud den ytterligare i ca 10 minuter på svag värme, tills torsken känns spänstig och klar. Smaka av med hackad koriander, persilja och några droppar tabasco.
 
 
Lånade bilden från Pinterest eftersom jag glömde ta en egen bild när vi vi skulle äta.
 
Mycket enkelt och riktigt gott.
Kul med nya smaker!
Petra💚