Påskfestens omtyckta dessert
Till dessert på långfredagen hade jag gjort glassfyllda
kinderägg.
Till det serverade vi en lyxig fruktsallad.
Lite pilligt att få "äggulan" på plats.
Men jag kan lova att det var värt att göra de här smarriga äggen.
Receptet kommer här,
Glassfyllda kinderägg
Du behöver: (10 pers)
12 kinderägg (ta något extra om något går sönder)
0,5 burk kondenserad mjölk
3 dl grädde
1 vaniljstång
(lemoncurd)
Dela äggen försiktigt med en vass kniv.
Vispa grädden.
Tillsätt urskrapad vanilj samt kondenserad mjölk.
Fyll ägghalvorna med glasskräm.
Gör en grop i mitten & fyll med lemoncurd.
Ställ i frysen några timmar.
Tag fram äggen en kvart innan sådär så dom blir härligt krämiga.
I fruktsalladen hade vi,
Jordgubbar
Hallon
Blåbär
Vattenmelon
Physalis
Blå vindruvor
Myntablad
Riktigt gott och en bra avslutning på en middag.
Testa gärna!
Petra🌸