Fisksoppa med lite fantasi

Igår var det riktigt soppväder.
Ni vet väl vad det är?
Soppväder är när det är ruggigt och regnigt.
 
Igår kväll blev det en fisksoppa med fantasi här hemma
Grunden är ett arla-recept.
 
Men vi gjorde så här!
 
 
Strimla fänkål, silverlök och morötter.
Fräs mjuka i smör och en skvätt vitt vin.
Häll på två paket Kelda Skärgårdssoppa.
Värm upp.
Lägg i 400g torskfile i lagom stora bitar.
En klick tomatpuré, dillfrön och chiliflakes.
En näve eller två med små tomater.
Vi har vinbärstomater i växthuset så vi tog dem.
Smaka av med salt och peppar.
Precis innan servering lägger du i kräftstjärtar och klipper över färsk dill.
 
Servera med bröd, aioli och eventuellt en havskräfta eller två.
 
 
Vinet, Bonterra passade riktigt bra till soppan.
 
En lyckad kombination av mat med fantasi och en fådd flaska vin.
Petra🍁