Inför helgen!
🌸🌸🌸
Vit kladdkaka med frosting
10–12 bitar
Tid: 55 min
100 g margarin eller smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl turkisk yoghurt
finrivet skal från 1/2 citron
ca 200 g färska eller frysta hallon
Frosting:
2 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
200 g färska hallon
1. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt chokladen i bitar när hälften av fettet har smält. Låt svalna något.
2. Vispa ägg och socker lätt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i äggsmeten. Tillsätt chokladblandningen, yoghurten och citronskalet i äggsmeten, rör så att allt blandas.
3.Smörj en rund form med löstagbar kant, 21 cm i diam. Häll i smeten. Lägg ett lager hallon över ytan och tryck ner bären lite med handen.
4. Grädda mitt i ugnen i 200°, 25 min. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt svalna i formen i rumstemperatur, ställ sedan kallt över natten. Vänd kakan med hjälp av en tallrik, så att hallonen hamnar högst upp.
5. Vispa grädden. Vispa (gärna med elvisp) philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker för sig. Rör ner grädden. Bred frostingen över den kalla kakan och garnera med hallon.