Kallarps pizzeria

När den lokala pizzerian håller stängt mitt i sommaren och man är 
sugen på pizza får man minsann baka själv.
 
Igår kväll blev det vår favoritpizza här hemma.
 
Hemgjord deg och marinerad fläskfilé är knepet.
 
 
Marinaden gör du så här:
Pressa 2 vitlöksklyftor 
1msk kycklingfilé
1msk balsamvinäger 
2tsk sambal oelek 
1 dl olivolja 
Lite salt.
 
Blanda allt i en plastpåse.
Lägg i tunnskivad fläskfilé.
Låt ligga i påsen minst ett par timmar.
 
Lägg sedan köttbitarna på pizzan innan den går in i ugnen med allt annat gott som du vill ha på.
På våra pizzor igår hade vi:
Krossad tomat
Mozzarella 
Lök
Paprika 
Tomat
Fläskfilé 
Och efter ugnen....... klickade vi bea på.
 
 
Supergoda och egentligen mycket bättre än köpepizza.
 
Testa gärna!
Petra🍕

Kommentera här: