Bakdax igen

Ikväll var det bakdax igen här hemma.
Brödförrådet behövde fyllas på och det var bara att sätta igång att baka.
Har ni testat det supergoda brödet Sverigelimpan?
Finns som "brödmix" i de flesta matbutiker.
 

 
Jag brukar köpa två påsar, på så sätt får jag fyra smarriga limpor.
Allt som behövs är jäst, vatten och brödmix.
Idag slängde jag i ett par deciliter fint hackade torkade äppelbitar och ett par deciliter russin.
Mest för att göra brödet lite extra juligt, äppelbitarna gör dessutom brödet extra saftigt.
 
 
Så imorgon bitti måste jag packa och frysa in mitt bröd.
Tills dess får det ligga på avsvalning.
 
Medan brödet jäste passade jag på att baka en Kanelkaka.
Denna kaka skall jag ta med när vi skall ut och "tomta" innan jul.
 
Den var superenkel att baka.
 
 
Vispa 150 gram rumsvarmt smör poröst med 2,5 dl strösocker.
Tillsätt 2 ägg och vispa lite till.
Blanda ner 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bikarbonat, 2 dl gräddfil och 3,5 dl vetemjöl.
Rör om väl.
Häll hälften av smeten i en springform.
Blanda 1 dl strösocker och 3 msk kanel, strössla hälften över kaksmeten.
Bred ut resten av smeten över kanelblandningen och avsluta med resten av blandningen!
Grädda i ca 40-45 minuter i 175 grader. Precis när kakan tas ur ugnen kan man (om man vill) lägga på vita chokladknappar från Odense
 
Låt kallna... Kakan serveras som den är eller med en klick vispgrädde.
 
 
 
 
Så blev den när den var klar.
Denna kakan får hoppa ner i frysen och stanna där tills den skall avnjutas.
 
 
Tack för titten,
KRAM Petra
Julbröd - Kanelkaka