Skållebrödet

Precis som jag skrev igår skulle jag ju baka bröd idag.
Mjölet jag skållade igår fick sällskap av jäst, sirap, salt och vatten idag. Sen körde jag allt i min köksmaskin och hällde på vetemjöl.
Degen var tung och maskinen blev överhettad.
Så både degen var en klump och i min mage med!
En klump av oro för att jag tagit sönder min maskin.
Men när degen jäst klart och maskinen svalnat var allt lugnt.
 
Så efter jäsning i bunken och sen på plåten och 1½ timme i ugnen så såg mina brödkakor ut så här!
 
 
Spännande att vända på dem och knacka för att då få höra det där ihåliga ljudet som vittnar om att brödet är bra inuti.
 
Sen låg det och svalnade i köket några timmar innan jag delade på det och taaa daaaa!
 
 
Det såg verkligen helt perfekt ut!
Imorgon ska vi provsmaka.
 
Imorgon är det Nyårsafton🎆🎇
2024s allra sista dag.
Petra❤️