Morötter i frallorna

 Nybakta frallor är så gott.

De här smarriga och saftiga frallorna med rivna morötter bakade jag för ett tag sedan.
Om ni har jäst och morötter liggande i kylen så släng ihop en
fralledeg och klipp till lagom stora saftiga frallor.
 
 

Klippta morotsfrallor

12–15 st

25 g jäst 
4 dl mjölk, fingervarmt
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja
125 g morötter, fint rivna
10–11 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Knåda igenom degen på ett bakbord. Rulla degen i lite mjöl. Klipp 12–15 lika stora bitar av degen.

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–11 min. Låt dem svalna på ett galler.

 

 Jag måste säga att de är godast ljumna med ost och marmelad.

Kanske något att baka till helgen?

Petra 💕