Vintertid = lång dag.

Oj vad det gör mycket när vi vrider tillbaka klockan en timme.
Dagen har varit jättelång tycker jag.
 
Vi har hunnit med massor.
Fortsatte matlåderacet och promenerandet.
Efter att ha lagat både kycklingrätt, fläskfilé och pumpasoppa drog vi till skogen.
 
Vi har hittat årets julgran!
 
 
En liten tät och och fin!
Kommer passa perfekt.
 
I eftermiddag efter promenad i skogen
 smakade det extra bra med den goda kladdkakan jag bakade igår.
 
 
Receptet kommer här. 
 
 
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Till servering

  • 1 dl hallon till garnering
  • 3 dl vispad grädde
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Lägg den hackade chokladen i en bunke och häll på det varma smöret.
  4. Rör om tills chokladen smällt.
  5. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ner den smälta chokladen i äggsmeten.
  6. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt till allt löst sig.
  7. Häll upp smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig. Passa noga!
  9. Ställ åt sidan och låt kallna i formen.
  10. Garnera kakan med hallon och siktat florsocker. Servera med vispad grädde.
En supergod kladdkaka.
Glömde tyvärr ta upp hallon ur frysen men det gick bra utan också. 
 
Ikväll blir det en tidig kväll.
Det har varit en lång dag tycker jag !
Imorgon väntar excel-kurs med jobbet.
 
Hoppas ni haft en mysig helg!
Kram P 🍁