Kantarellsoppa

 I lördags hade vi bjudning.
Fast på bortaplan.
Lagade en riktigt god kantarellsoppa och bakade bröd.
Packade in allt i bilen och åkte till svärföräldrarna och bjöd på kvällsmat.
 
Ganska smidigt sätt att bjuda på mat insåg jag!
Man kan förbereda allt och sedan göra sig själv iordning.
Packa allt i bilen och åka iväg.
Man slipper dukning, disk och allt det där.
 
Soppan och brödet blev mycket uppskattat.
 

För er som blir sugna på soppan kommer receptet här!
 
Kantarellsoppa
 
1 liter färska trattkantareller eller 300g frysta.
2  msk smör
1 gul lök
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
5 dl mjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
2,5 dl grädde
salt och peppar
1-2 dl vitt vin
 
Gör så här;
 
1. Rensa svampen, dela de stora i mindre bitar. Fräs svampen i smör tills vätskan i svampen kokat in.
2. Tillsätt hackad lök och fräs någon minut. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten, mjölk och buljongtärning. Koka i 5 minuter.
3.Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt grädde och vin och låt koka upp, Smaka av med salt och peppar samt vin för att få fram rätt syra.
 
Jag smörstekte gula kantarelller som var och en kunde toppa sin soppa med.
Nybakt bröd, en god ost, ädelost och så klart ett glas rött vin blev det till.
 
 
Att bjuda på egenplockade kantareller är verkligen lyx!
Både för mig och gästerna.
 
Testa gärna receptet.
Det är en favorit här hemma.
Petra
 
 
 

Kommentera här: