Frallor är inne just nu

På jobbet kom receptet på frallor med mjölet Manitoba Cream på tal för ett par veckor sedan.
Jag har bakat dessa för länge sedan.
Ikväll var det dags igen.
Supergoda och luftiga (nästan som köpefrallor)
 
Två plåtar blev det.
Några hamnade i magen, några i lådan till frukosten imorgon och resten i frysen.
 
 
För er som blir sugna kommer receptet här.
 

Det här behöver du :
50 gram jäst
6 dl mjölk
125 gram rumsvarmt smör
16-17 dl manitoba cream (alt. vetemjöl special)
1½ tsk salt
1 tsk bakpulver

GÖR SÅ HÄR :
Smula ner jästen i en degbunke, använd med fördel en köksmaskin som kan knåda degen länge för det behövs med detta mjölet.

Ljumma mjölken till fingervarm, 37 grader.

Rör ner mjölken och lös jästen.

Tillsätt det rumsvarma smöret och lite av mjölet.

Tillsätt även salt och bakpulver.

Arbeta degen i maskin eller för hand minst 10-15 minuter.

Tillsätt mer mjöl efterhand men bara så mycket att degen släpper lite från kanterna.

Täck bunken med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek. Cirka 30 minuter.

Ta upp på mjölat bakbord, arbeta in mer mjöl så du får en smidigt men ändå inte för hård deg, utan den ska vara ganska lös.

Dela degen i två bitar. 

Dela i bitar.

(Jag fick 24 frallor på en sats)

Forma till bollar. Kupa händerna runt frallorna och snurra dom i handflatorna mot underlaget så du spänner degens ovansida något och får släta ytor.

Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt ca 30 min.

Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön precis före gräddning.

Grädda i 200 grader ca 12-18 min, tills frallorna fått fin färg.

Låt svalna utan bakduk för en lite knaprigare yta.

Lycka till!

Kram P ❤ 

 
1 visells.blogg.se:

skriven

Det ska jag testa.

Svar: Gör det! Supergoda
Petra Svensson

Kommentera här: