Slöingerunda

Började sista semesterveckan med en Slöingerunda.
Ni vet en sån där smakresa!
Vi har haft en liten grillkväll ikväll så det passade bra med ett stopp
på Gundmundsgården.
Här lever grisarna ett riktigt gott liv.
Kanske därför deras korvar och kött smakar extra gott.
Bara för att djuren haft ett bra liv.
 
 
Så här borde alla grisar få leva sina grisliv.
 
På Solhaga som är ett av mina favoritställe blev det förmiddagsfika.
Svårt att välja något av allt det goda.
 
 
Några matbröd passade vi på att köpa med oss hem.
Fikade i Solhagas mysiga trädgård.
 
 
Smarriga krämbullar och kaffe blev det.
 
Innan vi åkte hemåt handlade vi glass på Sia glass. 
Det blev olika smaker, whisky, pecannöt, viol, vit choklad och klassisk vanilj.
 
Ikväll har vi haft grillkväll!
Korvarna från Gudmundsgården var uppskattade.
Inte en endaste liten korv blev över.
 
Till kaffet blev det Björnbärskaka med vit choklad som jag bakat i eftermiddag.
Jag använde björnbär som varit frusna, plockade dem förra sommaren.
Årets björnbär är nog snart mogna för er som blir sugna.
 Tog ingen bild men receptet kommer här.

Björnbärspaj med lime och vit choklad

250 gram smör
4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl ljus sirap
1 dl strösocker
75 gram hackad vit choklad
Finrivet skal från en lime

300 gram björnbär
2 msk potatismjöl
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär;

Fördela bären i en smord ugnsform. Strö över socker och potatismjöl, rör om något.

Arbeta ihop samtliga ingredienser till degen till en smulig massa, fördela över bären. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter i  200 grader. Servera gärna med vaniljglass.

En dag där vi verkligen njutit av lokalproducerat.

Kram P ❤